De PodcastCentrale

Koelmalaan 350 (S08)
1812 PS Alkmaar

email

Let’s talk business…

Ontdek hoe de PodcastCentrale uw bedrijf vandaag in de oren van een nieuw publiek kan krijgen.

11 + 6 =

FAQ

Veel gestelde vragen

Podcast techniek

Moet ik verstand hebben van audio?

Nee hoor! U moet zich vooral concentreren op de inhoud en uw gast(en). Wij verzorgen voor u de techniek!

Kan ik een fout maken tijdens de podcast?

In de nabewerking van de podcast halen wij alle foutjes en te lange stiltes eruit zolang het niet onnatuurlijk gaat klinken. U krijgt een proef waarin u daarna nog wijzigingen kunt aangeven. Hoe vaker u een podcast maakt hoe minder dit nodig zal zijn.

Is mijn locatie voor podcast wel geschikt?

Mocht u ons inhuren om een podcast op locatie te verzorgen dan is het mogelijk om van te voren de ruimte een audiobehandeling te geven. Bij deze behandling gaan we eventuele galm proberen te verminderen.

Mag ik eigen apparatuur meenemen?

De PodcastCentrale beschikt over alle benodigde apparatuur maar als je zelf een koptelefoon of microfoon wilt meenemen is dat altijd bespreekbaar. Geef het wel van te voren even aan.

Kan mijn podcast ook op YouTube?

Naar gelang uw wensen kunnen wij uw podcast voorzien van een stilstaandbeeld met audiogram of een video. Hiervoor heeft de podcastCentrale het VODcast pakket in het leven groepen.

Wat houdt audionabewerking in?

Tijdens de audionabewerking lopen wij u hele podcast na en zorgen dat de geluidniveau’s goed zijn en verwijderen alle storende foutjes en stiltes. Tevens voegen wij de intro- en outrojingle toe.

Podcast inhoud

Hoe kom ik aan onderwerp voor mijn podcast?

Blijf bij uzelf! Een onderwerp waar u  gepassioneerd over kunt spreken werkt het beste! Dat zullen mensen ook horen. Als u er niet uitkomt kunnen wij door middel van een brainstorm u daarbij helpen.

Tips voor goede vragen?
 1. Stel geen ja/nee-vragen
 2. Stel niet meerdere vragen in één
 3. Stel open vragen
 4. Focus op “hoe” en “waarom” -vragen
Hoe lang moet mijn podcast duren?

Zo kort of zo lang als u zelf wilt. Het hangt van drie dingen af:

 1. uw onderwerp,
 2. uw publiek (luisteren ze naar een show van 75 minuten?),
 3. uw podcast format

Ons advies is om te zorgen dat je in de podcast vertelt wat je wilt vertellen en laat daar de lengte van je podcast vanaf hangen. Wij adviseren tussen de 30 en 60 minuten.

Hoe moet ik me voorbereiden op een podcast?
 1. Kies een interessante gast
 2. Doe achtergrondonderzoek over uw onderwerp en uw gast.
 3. Schrijf een korte biografie van uw gast
 4. Bepaal waar uw gast het onderwerp en uw publiek ontmoet.
 5. Bereid uw vragen van tevoren voor
 6. Stuur de vragen van te voren aan uw gast.
 7. Houd een korte voorbespreking voor aanvang van uw podcast.

Podcast kosten

Wat kost een podcast?

Je kunt het zo goedkoop maken als je zelf wilt. 🙂 De basisproijs van een podcast van 60 min. kost 425,- en dat kun je aanvullen met extra pakketten om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken. Wil je dat wij bij jou langskomen dan hebben wij daarvoor de Popup Podcast.

Wat kost een podcast op locatie?

Kosten voor het inhuren van onze Popup PodcastCentrale zijn € 795,-. Hier komen alleen dan nog kilomtervergoeding bij à € 0,85 per gereden kilometer. Bekijk hier ons pakket!

Wat kost het om je podcast te hosten?

Dat hangt af van wat je wilt. Je kunt de podcast ook hosten op je eigen website en dan is het gratis. Gemiddeld liggen de kosten van hosting rond de € 20,-. 

Wat kost het om een in- en outrojingle te maken?

Wij geloven in leveren van een compleet professioneel product dus een in- en outrojingle zit bij ons standaard in het podcast pakket.

Wat kost het als jullie een podcast voor mij bedenken?

Hiervoor hebben wij het format pakket in het leven geroepen. Voor € 1250, gaan wij samen met u zitten om een origineel en persoonlijk format te bedenken en uit te werken.

Podcast Algemeen

Waar is de studio van de PodcastCentrale?

De studio van de PodcastCentrale bevindt zich in de kelder van het bedrijfsverzamelgebouw “De Telefooncentrale” te Alkmaar.

Waar vinden mensen mijn podcast?

Je kunt je podcast op je website zetten en mensen daar naartoe leiden of je meldt je podcast aan bij apps zoals Apple podcast, Spotify etc. Als je dat wilt automatiseren kun je je podcast ook laten hosten door bijvoorbeeld Buzzprout of Anchor. Deze zorgen ervoor dat je podcast automatisch bij alle apps wordt aangeboden.

Kan ik drinken tijdens de podcast?

Wij schenken gratis water, koffie en thee tijdens de podcast. Wilt u iets anders drinken dan rekenen wij vergeoding per consumptie.

Pin It on Pinterest

Share This
G-QE1W3W2HXR